Kristin`s blogg

Søndag fikk jeg oppleve Musikk med stor M i Bragernes Kirke i Drammen, da Ackles, Flaata og Busk went down memory lane med gospel fra Elvis Presley.
En strålende konsert, og selv om jeg nok var med på å dra gjennomsnittalderen noe ned, var jeg glad mamma fikk meg med på denne.
Her var sing-a-long, gåsehud og tårer i skjønn forening!

Det var når Steven Ackles framførte en gospel-låt fra den gang han hadde et sånt ikke-anstrengt forhold til religion, at jeg fikk et lyst øyeblikk.
I ettertid ser jeg nok på det som et heller mørk hull, som jeg ikke er særlig stolt over meg selv for å ha opplevd.
Jeg tenkte faktisk - for jeg har alltid likt han og hans opptredener - at hadde du ikke hatt et sånt politisk standpunkt, kunne du sikkert vært en ålreit fyr......!!
Øyeblikket varte i ca ett tiendedels sekund, men det var der - og jeg skvatt når jeg forsto at jeg hadde hatt det.

Jeg er ikke stolt. JEG er ikke sånn! I hvert fall trodde jeg ikke at jeg var sånn - jeg nekter å tro at jeg er sånn.
Men er vi virkelig kommet dit, at alt skal vurderes - og endatil dømmes - utifra vårt og deres politiske standpunkt?
Er vi alle blitt politikere på heltid, og ikke annet?


Hvor ble det av forskjellen på den du er og det du gjør?
Er vi blitt det vi stemmer ved valg?

Jeg tror ikke jeg er aleine om disse tankene, for når jeg åpner Facebook eller andre sosiale medier for den sakens skyld, overskygges feeden av innlegg med politisk innhold.
Reportasjer med politisk innhold deles ukritisk - noen svært bra, med objektivt innhold - men alt for ofte deles saker helt uten tanke for kritisk kildesortering.
Det bærer preg av leste overskrifter og null forståelse for innholdet.

Alt for ofte ser jeg ytringer som møtes med politisk ladede kommentarer. Da særlig negative kommentarer, koblet til politikkens motsatte side av seg selv.
 


Så skjer det igjen - vi gjør endringer på tomta.......

I dag skulle graverarbeidet startet på tomta hos oss i Tømmerhuset. Forsinkelser skjer de beste - selv om jeg blir i overkant utålmodig!  
Vi har fått Øyvind Norman til å ta jobben, fordi han ble anbefalt av andre. Og vi veit han er god på det han gjør.
Jeg har sett det ferdige resultat etter jobber han har gjort - og det blir pent!

Det er mye masse som skal flyttes på, og steiner som skal legges ut. Foreløpig har Jan merket opp der det skal graves, så håper vi Øyvind er klar så snart som mulig.
Vi håper at når han er ferdig, skal vi ha mange kvadrat mer med plen, tomta kan kommes til fra alle kanter, og gårdsplassen vil være klar for stein eller asfalt.
Himmel og hav - vi har jo ikke bestemt oss enda!!
Forslag til "finish" i gårdsplass mottas med stor takk{#smileys123.tonqueout}

Deretter begynner jobben for Tømmerhusets innbyggere - det lenge planlagte verkstedet til Jan skal settes opp - OG, jeg får mer veranda. Har jo så lite fra før.......
Nå skal det som forhåpentligvis blir siste veranda hos oss, settes opp, og hele forsiden av huset skal bekles med veranda. Nye trapper med litt nytt utseende. Joda, dette blir bra det!

Gleder meg, og tror det blir kjempefint (beklager Jan, at jeg ikke er like entusiastisk til prosjekt verksted, jeg klarer liksom ikke opparbeide like mye forventing der av en eller annen grunn)
Verksted får nok et eget blogginnlegg, eller to. Det er jo ikke akkurat gjort på 1-2-3.

Prosjekt "ødelagt plen" er i hvert fall snart igang - inntil neste gang; Kristin Smiler stort

Tenk at jeg skulle finne sånn glede i "grønne fingre"!

En gang jeg skulle flytte inn et sted med forholdsvis stor hage, spurte huseier om jeg likte å stelle i hagen. Det måtte jeg jo bare svare at "nei, det gjør jeg ikke. Men jeg liker å klippe plen....."
Heldigvis var ikke huseier heller overstadig begeistret for møkk under negla, jeg flytta inn. Og holdt plenen nede. Punktum.

Mye har endret seg siden det. Jeg liker fremdeles å klippe plenen, men har nå fått hjelp. Lurken kjører trofast rundt og holder det grønne nede, og gir meg mer tid til potter og krukker.
For hos meg er det potter og krukker med planter - det er lite i bakken. Blomsterbed får jeg liksom ikke til.....

På plattingen ved bassenget er det kun grønne planter i år - jeg elsker grønne planter!
Der er palmer og strå - et lite forsøk på å lage litt "middelhavsstemning". Synes faktisk det funker - en utestue med sydlig følelse.

Rundt omkring på våre terassegulv - det er mye gulv, det merker jeg når de skal behandles (!) - står blomster i krukker og potter.
I går kveld gikk jeg som vanlig rundt og plukket og plantet, og under ser dere bilder av noe av det.

Etter år med utmattelse og lite energi, med mange lange timer hjemme, var dette det jeg orket. Det gav meg mye da, og det gir enda mer nå når hodet og formen igjen er sånn ca på plass, og jeg igjen får til det meste selv.

Uansett - vi er jo begge mye hjemme, og hva er vel bedre enn jord under neglene og sterke farger på netthinna?!

Nyt livet - nyt sommeren, og gjør som Per Fugeli - gi litt mer faen!

KristinKul

PS
Bildet her er av min første porsjon granskuddsirup. Det blir ikke den siste!

Nyeste kommentarer

28.11 | 22:30

Hei, Hører gjerne mer pr. epost om erfaringene dine rundt operasjon.

...
14.05 | 14:19

Dere to er dyktige, det blir fint hos dere. Klem fra Elin

...
19.01 | 11:52

Hei Lisa - med det jeg veit i dag, ville jeg ikke tatt operasjon. Anbefaler deg NDT og kosthold først! Armour ga meg et nytt liv!!

...
19.01 | 11:45

Hei.
Jeg skal inn til vurdering av operasjon. Har Hasimoto og høye antistoffer og smerter. Lurer på om operasjonen gjorde at smertene forsvant. Er du i 100 %

...