Bloggen vår

Helgen har vært slitsom for oss begge to - slitsom, fordi vi begge har hatt lyst på mat jeg ikke skal spise. Som Jan spiser i solidaritet med meg. Snill da, eller hva?

Søndag bedrev vi selvplaging, i flere timer!
Vi sugde inn hvert minutt av ekstreme bakere UK. Flotte kaker og gøy å se hva de tryller fram av marsipan (sukk), sjokolade og krem (lengt). 
Og når de på slutten av hver sending skar opp disse kunstverkene og smakte på de - herregud!! Det var vondt altså - skikkelig vont!

Selv helstekt kylling med masse flotte grønnsaker OG et glass rødvin var fattig i går......
Jeg vil ha kake!!!! Jeg vil ha krem og vaniljesmak. Jeg vil ha ost og kjeks. Jeg vil rett og slett ha en Napoleonskake jeg - og det skal jeg altså aldri smake igjen!

Melkeallergi og betennelser er skikkelig hat akkurat nå😋🤪

Sånn, da var det sagt - og jeg kan heller fokuserer på det jeg KAN spise igjen. Det deilige steinalder-brødet jeg laget i går, som smakte helt utmerket til lunsj i dag med makrell i tomat og majones. 

Vel, jeg var ikke helt ferdig med helgens plager da - for jeg sprakk i middagslagingen i dag. 
I pannen i dag var det wok. Deilige ferdige wok-sauser over kylling, blomkål og - hold dere fast - salte cashewnøtter hehehe. Chilisaus, sriratcha og soyasaus - og jeg så ikke etter på noe av det, hvor mange karbohydrater pr 100 gram. Det var ikke viktig i dag - bare i dag.... 
Men deilig smakte det, og fy søren så mye smak!!

Den er innafor dere, er den ikke det da?
Joda, den ER det - for det har jeg bestemt!

Kristin

God fredag morgen - en kald en.

I dag er det Sherlock det handler om - for oss handler det stort sett om han - men akkurat nå litt mer enn vanlig. 
For Sherlock har det ikke bare bra om dagen. Han har vondt, og har nok hatt det en stund. 

Over litt tid nå har vi sett at Sherlock har endret litt adferd. Ikke aggressiv akkurat, men han har hatt en adferd som ikke ligner han. Til og med Erling som han er så glad i - som er den eneste han har delt lekene sine med f eks - har han vært brå mot, og til og med bitt han når Erling forsøkte å kose han når han satt i sofaen. 
Gudskjelov så har det gått bra!!

Så en dag tidligere i januar oppdaget jeg blod i urinen. Dette har jeg jo ikke oppdaget før snøen kom, så her kan han ha hatt problemet over tid. Jeg blir helt kvalm av å tenke på det, at han har gått og hatt vondt uten at vi har skjønt det, og tatt tak i det!

Dyrlegebesøk nr 1, og forsøk på urinprøve av hund;
Heldigvis var det fremdeles mørkt når vi tre musketerer gikk tur - Jan med Sherlok i bånd, og undertegnede utstyrt med bolle for oppsamling. 
Har dere noen gang forsøkt å ta urinprøve av hund? Og da en hund som alltid går tur i flexibånd på 15 meter?!
Her var det to utfordringer - både få han til å gå i kort bånd, og ikke minst få han til å tisse i kort bånd!!
De naboene som var stått opp så tidlig må jo ha fått seg en god latter, der jeg kastet meg fram med stålbollen i hånd, desperat etter å samle et drypp eller to, hver gang Sherlock løftet beinet og skvettet litt (sånn som hannhunder gjør)!
Lønn for strevet - 10ml urin i bolle. 
Diagnose; Sannsynlig betennelse i urinblære, og medisiner mot betennelse og smerter. 

Dyrlegebesøk nr 2;
Ultralyd og røntgen (se bildet) - diagnose; 10 steiner i urinblære (ganske store), og fòr for å løse de opp - med streng beskjed om å følge med på at steiner/biter ikke løsner og dermed stenger for urinleder. Anicura og dyrlegeteam skal vurdere om han trenger kirurgi. 

Telefon fra dyrlege, to dager etter; 
Ikke bruke fòret, i tilfellet det løsner biter og stenger for....
Ungen vår skal opereres - de trenger å få ut steinene raskt og se hva de inneholder. Er dette et engangstilfelle, eller er det type stein som vil komme tilbake? 
Operasjonsdagen er satt til onsdag 3. februar hos Anicura Drammen. 

Jeg er kjempenervøs faktisk, og kjenner skikkelig ubehag for hele situasjonen. Men når det er sagt, så ser jeg fram til det er over og Sherlock igjen skal få leve et smertefritt liv. 

Uten noen annen grunn - men akkurat er jeg "glad" for Corona og hjemmekontor, for han trenger ro og pleie i 14 dager etter operasjonen. Det gjør det det lettere når vi er hjemme begge to. 

To "gamle" mennesker og en liten hund - familie det ❤

Ønsk oss lykke til, og send masse varme tanker til Sherlock. Selv om han er en liten tøffing, er det ikke godt for han å forstå at vi gjør dette til hans eget beste. 

Kristin 

Syns det blei riktig så fint jeg!
Som jeg skreiv i går - etter inspirasjon fra Stinemor, og hennes flotte nye garderobedører, måtte jeg bare fikse litt på mine. Fra blasse «lyse» rammer til svarte «skarpe». Og ruter i speilene - made by me! Dette var gøy å gjøre. Det kostet meg ca 100-lappen og litt pirk og jobb. Men det er det verdt - jeg er faktisk veldig fornøyd med resultatet! Fra før er dørene uten speil tapetsert i en helt nydelig tapet, som gir meg ro i hodet, og sjelen. Kristin

Jeg veit ikke hvordan det er med dere andre - om dere er flinke til å ferdigstille prosjekter dere begynner på? 
Det er ikke vi!
Veldig ofte blir "finishen", eller slutten - eller hva dere vil kalle det - stående. Ofte lenge. 
Oftest til min store frustrasjon. Jan er som vanlig rolig som skjæra på tunet han - han stresser sjelden.... "det vi ikke får gjort i dag, kan vi gjøre i morgen". Eller en annen dag. En annen uke. I værste fall - et annet år!🤪
Tenk å være så innmari rolig a - hallo!!!!

I fjor høst laget Jan en utrolig kul lampe til kjøkkenet. Om det var før eller etter bordet han laget kan jeg ikke huske, jeg har bare ikke skrevet om det tidligere. Hvorfor tror dere?
Riktig - den var så klart ikke helt ferdig!
Men nå hadde jeg tatt ned hele lampen, hvis resten ikke blei fiksa på - jeg sverger!
Og jammen - i dag, etter kaffen sin - tok han seg kraftig i nakken, og nå er lampa fiks ferdig. Jeg digger den!!!

Dersom noen av dere ønsker beskrivlse av hvordan den ble til, vil Jan lage et eget innlegg med beskrivelse under "Hust vårt". Legg merke til detaljene på "stokken" - dritkult!
Fy søren så flink han er når han kommer igang - skikkelig flinking 😋 

Ellers skal det nevnes at undertegnede også har vært i aktivitet i dag da. Jeg har vært aktiv med spraybokser og hammerite i dag - inspirert av min flinke datter og svigersønn, og resultatet av jobben de gjør i sitt hus om dagen. Flinke folk altså!
Nytt innlegg kommer når jeg er ferdig - kan si at fargen (?) er svart......

Med dette ønsker jeg dere en fortsatt fin søndag, og som vanlig håper jeg du gjør akkurat det du har lyst til. Kanskje du til og med har løfta rumpa fra stolen, og fått gjort den ene tingen du så lenge har tenkt på. Hvis ikke, er det ikke for seint enda!

Kristin 

Bildet;
Ja - Jan er som alltid kledd i bokser, tøfler og for anledningen snoopy pysj. En helt vanlig dag i Tømmerhuset der altså 💋

Nyeste kommentarer

01.01 | 19:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

...
31.12 | 15:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌

...
31.08 | 15:42

Akkurat slik er det❤️

...
31.01 | 11:49

fine grønne støvler

...