Bloggen vår

Helg igjen, og en kald en! 
Hva gjør du en fredag kveld med 15 minus ute, for å holde varmen? Det er best å være inne foran varmen fra peis og ovn synes jeg. 
Det er fyr i begge ovnene våre, og både kjeller og hus er varmt. Kos😊

For oss - som alle andre med hund - må kulda trosses, og turer gåes. På med lue og ull-under, og piggsko på beina. Da er det jammen godt med en tur ut i kulda også! 
Norsk vinter er flott altså - nå er naturen kledd opp som et eventyrlandskap i hvitt og hvitt, og mer hvitt. Elsker det!

Leiter litt etter alt som er godt og positivt i dag, da jeg kjenner motivasjonen på lavkarbo-fronten er noe lav. Gir absolutt ikke opp, men akkurat i dag savner jeg SMAK! Smak av annet enn grønnsaker, grønnsaker og atter grønnsaker🤣🤣

Tenker jeg skal lage meg en deilig smoothie med soyamelk, bringebær og blåbær jeg mmmm

Med den deilige tanken ønsker jeg dere en fin helg. Håper dere får en flott helg!

 

Kristin

 

P.S. 
Bikdet viser mat (så klart), mine nye fiiiine kjøkkenstoler fra Homeroom og en hel gårdsplass håndmåket av undertegnede😝

God søndag formiddag!

I dag hadde jeg veldig lyst til å prøve skia for første gang i år - men minus 13 la en rask demper på lysten..... 

Så i stedet fyrer jeg opp i kjelleren, og vil sette meg ved symaskinen. Bytte en glidelås på en bukse jeg har sydd, og kanskje sy en boxer til Jan. Eller to. 

Hva skal du gjøre i dag?
Håper du har funnet noe hyggelig å bruke søndagen til - om du velger kuldegrader ute, eller noe hyggelig inne i varmen. Søndag er en fin dag å gjøre hva man vil 🤭

Med fare for å høres veldig fornøyd med meg selv (er bare litt kry), vil jeg vise dere hva jeg fant på Instagram i går kveld. 
Det er så mange flinke syere der ute, og mange lager fine "hæk" av blant annet Fæbrik sine mønster, sånn som jeg gjør.
Og i går altså - var ett av mine prosjekter blant de som ble vist fram på deres Instagram-konto. Det er vel kult vel, er det ikke det da?
Jeg synes det er skikkelig stas, og deler innlegget med dere her (bilde og innlegg er gjengitt med tillatelse av modellen - og eier av jakken - min kollega Rolf-Geir Hillestad)

Lag dere en fin dag da dere - denne dagen er i dag, og kommer ikke tilbake. 

Kristin 🤩

Lørdag, sånn midt på dagen - og akkurat ferdig med deilig pleie av føttene. Herregud så deilig!! Hos Calma på gamle Union i Geithus, er det ei flink jente som heter Ingrid, og hun har nå stelt mine føtter for 2. gang. Skal aldri slutte!

Tenkte egentlig jeg bare skulle titte innom og fortelle om min første uke på lavkarbo-mat, uten melk. 
Det er uvant å spise så mye grønnsaker, og bare kjøtt. Men jeg velger grønnsaker med mye farge, og anretter maten rett på tallerken. Deilige wokede grønnsaker, og stekt kjøtt i alle varianter. Bortsett fra svinekjøtt som gir betennelser i kroppen. Og er der noe jeg nå endelig skal bli kvitt, er det vel akkurat det! 
Savner bacon - det innrømmes! 
Men har lovet meg selv å ikke ha fokus på det jeg ikke kan spise, men heller nyte det jeg faktisk kan spise. Og det er jo mye!! 
Raske karbohydrater gjør ikke noe annet enn ugang i kroppen - min OG andres - så den sukkeravhengigheten jeg har ligget under for skal neimen ikke vinne over meg. Ikke faen!

Som et lite bonus, og et plaster på såret, for det jeg ikke lenger kan spise - kan det jo være greit å ta med seg at jeg siden mandag har tatt av 3 kg. 
Sikkert mest væske og vann enda, men helt nødvendig🤩

I kveld blir det deilig ytrefilet og kyllingbiter, med bønnespirer, grønnskamps og masse frisk salat. Det er da ikke ille, er det vel?'

P.S. 
Siden Jan mer eller mindre følger min kost og det jeg lager, hr han den samme bivirkningen - han mister også kiloer!

God helg - nyt livet, spis god mat og bare vær til!!

 Kristin❤️

Mandag morgen - 10 minus, nytt år og ny arbeidsdag. 
Hjemmekontor. 

Hører på radio i dag, og Espen Nakstad snakker om den vanskelige starten på det nye året med mange nye smittede. 
19 kjente tilfeller av mutert Corona-virus i Norge, og de er bekymret for smitteutviklingen og dermed vaksinering. 

Tenker det blir hjemmekontor framover. Drammen kommune har pålegg om hjemmekontor. 
I jobben min er det ikke noe problem å jobbe hjemme - jeg har kontor og alt jeg trenger for å kunne gjøre det jeg skal. 
Det er den sosiale distansen som er utfordringen, også for meg. Men det er en utfordring, det er ikke et problem. 
Jeg velger å ikke gjøre det til et problem. Det er utrolig hva som går bra hvis man bare vil!Ønsker dere alle sammen en god mandag, lykke til på jobb - uansett hjemme eller borte. 
Og for dere som nå ikke kan gå på jobb - en spesielt varm tanke sendes dere alle sammen!

Kristin

Hei dere - fortsatt Godt Nyttår!

Nyhetene står på hele dagen - og akkurat nå sier de at det er funnet en omkommet til i raset på Gjerdrum!
Igjen renner tårene, og det eneste vi kan gjøre er å føle med de alle sammen. Mange har mistet noen, og andre sitter fremdeles med håp om at akkurat deres kjære skal bli funnet i live. 
Fy fader så grusomt!

Her hjemme sitter jeg ved symaskinen, så fingrene kan ha noe å holde i mens journalister fyller hodet. 

Jan sliter med å finne boksere han liker - han vil ikke ha sånne som sitter etter, de skal være løse. Inntil nå har jeg funnet de på HM, men nå er de også tatt ut av sortimentet.
Jeg brukte derfor en han har som utgangspunkt, og tegnet et mønster selv. Testsydde en bokser i gul sateng (ja, sateng!) i går, og den passet perfekt. Dette var en rest av et sengetøy jeg sydde kjole av i fjor sommer. 
Han la inn bestilling på 10-15 stk med en gang hehe

Startet derfor dagen i dag med å sy en til, i et deilig restestoff jeg også sydde kjole av tidligere - i bomull denne gangen. Et dynetrekk Kristoffer hadde med seg på Folkehøyskolen, som bare har ligget og ventet på at noen skal bruke det. 
Gjenbruk er genialt!

Nå er jeg gått tom for strikk, så det blir ikke flere i dag - selv om stoff ligger klart (flanell for kalde rumper neste gang😀)

Hva bruker dere siste rest av juleferien til da - er det noen som har spennende prosjekter på gang, eller nye/andre hobbyting som realiseres i nytt år?
Vil jo gjerne høre om de!

Snakkes!

 

P.S.
Ja, jeg har fått laget broderte merker å sy på alt jeg lager. Det er vel litt gøy, eller hva?

Nyeste kommentarer

01.01 | 19:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

...
31.12 | 15:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌

...
31.08 | 15:42

Akkurat slik er det❤️

...
31.01 | 11:49

fine grønne støvler

...