Bloggen vår

Dagen før dagen før dagen

Tirsdag 20. desember

Juletreet kommer i hus!
Jan og Kristoffer tøffer avgårde i Volvo Felt`en, det var viktig å formidle at den starta ved første forsøk, og kjører til Åmot for å fange årets tre. Som størrelsesmessig bør stå i forhold til stuas takhøyde på drøye 3,5 meter. 
Jan insisterer på stor buske - og han får som regel viljen sin der. Mitt ønske for juletreet er mange mange greiner. Gjerne et sånt Disney-tre som er kjegleformet og fint;O)
Gutta finnet et tre som tilfredsstiller alle ønsker, og det settes i foten for avriming. 
I kveld har jeg laget marsipan, og den ble tradisjonen tro, veldig god;O)
Noe av marsipanen ble også brukt til å lage Bailys-konfekt - som også smakte fortreffelig, trass i at dette var første forsøk;O)
Imens koser vi oss med å smake på "julebaksten" og  adventste som jeg har fått i førjulsgave av gode Nina "Gubbis", og nyter synet og ikke minst lukten av det flotte treet.
Norgesglass er fylt med godis, og pynta med blonder og stæsj. Et eget glass er laget som en førjulspresang til Stine og Øystein - gode tradisjoner skal deles med hele familien;O)
I skinnet fra stearinlys er det julestemning i Tømmerhuset i kveld

Onsdag 21. desember

Eggelikør!
For å kunne lage eggelikør, måtte jeg en tur på polet. Den krever nemlig en halv flaske med 60% sprit.
Jeg går til kassen med min flaske, og betaler den da damen spør om jeg skal ha en pose. Neida, svarer jeg så kjekt. Jeg tar den på lomma........!
Jeg kjenner jeg blir smårosa i kjakan, og slenger på en rask latter; "Hehe, jeg bare tulla. Så klart jeg tar en pose. Det der hørtes vel ikke særlig sunt ut......." 
Herregud, at man skal bli flau for å kjøpe en halv flaske sprit på polet hadde jeg aldri trodd, men så har jeg da aldri kjøpt en og putta på innerlomma heller. Selv om det var akkurat det det så ut somRødmer
Eggelikør ble laget og avkjølt, og jeg brukte IKKE hele flaska med 60%, på tross av at det var det oppskriften ba om. Kan si jeg er glad vi smakte oss fram med mengden, for fy så sterkt det blei!
Mine tanker går til Trine med oppskriften; kos dere med eggelikøren - den gjør nok susen skal du se, du som tømte hele flaska i! 
Juletreet blei i år pynta med bare hvitt og sølv. Det blei så fint med de små lysene og englehåret på. Veldig fornøyd med årets tre!

Torsdag 22. desember

Kosedag med gutta mine i dag.
På tross av at juleferien har begynt for Kristoffer og mor, ringte vekkerklokken i dag kl 0600. Vi skulle være med Jan på jobb. Dvs, det var vel bare en unnskyldning for oss til å ta en tur til byen. Skulle vært Oslo, men vi nøyde oss med Drammen i år. 
Allerede har Kristoffer brukt penger - kjøpt seg en kjempestilig frakk, som han har ønsket seg lenge. Blei så stilig - en ung mann. 
Man skal vel ikke bruke penger på seg selv nå så nærme jul, men.........

Nå skal vi snart ut og spise litt, før nesen vendes hjemover til resten av juleforberedelsene hjemme.

Jeg ønsker dere en fin dagen før dagen før dagen - kos dere i førjulstiden. Eller la det vær....

 

Kristin ;O))
 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.09 | 12:31

Mannen min <3

...
29.09 | 12:12

Min vakre kvinne <3

...
01.01 | 19:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

...
31.12 | 15:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌

...
Du liker denne siden