Bloggen vår

Jeg veit ikke hvordan det er med dere andre - om dere er flinke til å ferdigstille prosjekter dere begynner på? 
Det er ikke vi!
Veldig ofte blir "finishen", eller slutten - eller hva dere vil kalle det - stående. Ofte lenge. 
Oftest til min store frustrasjon. Jan er som vanlig rolig som skjæra på tunet han - han stresser sjelden.... "det vi ikke får gjort i dag, kan vi gjøre i morgen". Eller en annen dag. En annen uke. I værste fall - et annet år!🤪
Tenk å være så innmari rolig a - hallo!!!!

I fjor høst laget Jan en utrolig kul lampe til kjøkkenet. Om det var før eller etter bordet han laget kan jeg ikke huske, jeg har bare ikke skrevet om det tidligere. Hvorfor tror dere?
Riktig - den var så klart ikke helt ferdig!
Men nå hadde jeg tatt ned hele lampen, hvis resten ikke blei fiksa på - jeg sverger!
Og jammen - i dag, etter kaffen sin - tok han seg kraftig i nakken, og nå er lampa fiks ferdig. Jeg digger den!!!

Dersom noen av dere ønsker beskrivlse av hvordan den ble til, vil Jan lage et eget innlegg med beskrivelse under "Hust vårt". Legg merke til detaljene på "stokken" - dritkult!
Fy søren så flink han er når han kommer igang - skikkelig flinking 😋 

Ellers skal det nevnes at undertegnede også har vært i aktivitet i dag da. Jeg har vært aktiv med spraybokser og hammerite i dag - inspirert av min flinke datter og svigersønn, og resultatet av jobben de gjør i sitt hus om dagen. Flinke folk altså!
Nytt innlegg kommer når jeg er ferdig - kan si at fargen (?) er svart......

Med dette ønsker jeg dere en fortsatt fin søndag, og som vanlig håper jeg du gjør akkurat det du har lyst til. Kanskje du til og med har løfta rumpa fra stolen, og fått gjort den ene tingen du så lenge har tenkt på. Hvis ikke, er det ikke for seint enda!

Kristin 

Bildet;
Ja - Jan er som alltid kledd i bokser, tøfler og for anledningen snoopy pysj. En helt vanlig dag i Tømmerhuset der altså 💋

Denne uken sa en venn til meg - du må blogge mer om maten du lager Kristin, du lager så mye godt!
Så her kommer litt om maten min igjen - fremdeles på lavkarbo, den litt ekstreme varianten. 

Kostplanen min tilsier ketogen kost (tror jeg), med mindre enn 20 karbo pr dag. 
Mye god mat, og enkel mat å lage. 
Alt av kjøtt kan jeg spise, bortsett fra svinekjøtt. Husk at min plan er konstruert for meg, også kan de som ikke trenger den så strikt legge til ting jeg ikke skal ha. 

Historisk sett har jeg aldri vært glad i hverken kjøtt eller grønnsaker. Helt sant. 
Jeg måtte bli skikkelig voksen før jeg kunne si at jeg "liker" begge deler. 

Nå spiser jeg kun kjøtt, og grønnsaker🤪
Kjøttet er stort sett stekt, det samme med fisken jeg spiser. Bortsett fra pinnekjøtt, som tilberedes på vanlig måte. 
Grønnsakene blir som regel woket, i bittelitt melkefritt smør og med masse salt (fremdeles skal jeg ha i meg mye salt, etter å ha tapt mye væske den første uken).

Jeg anretter alltid maten rett på tallerkenen, og bruker tomat (som jeg heller aldri har likt) og rød paprika for å gi maten litt farge. Det ser godt ut, og det smaker godt. 

Men det innrømmes - for en uke siden var jeg så lei planen min at jeg ikke orket spise middag på et par dager. Jeg valgte en Herbalife shake med spinat, avokado og råe egg i stedet. Jeg simpelthen orket ikke kjøtt og grønnsaker!!
Men jeg sprakk ikke - jeg er fremdeles på, og lager masse god mat. 
Har du kommet i gang enda - du som ble inspirert etter forrige innlegg på opplegget mitt?

Antar dere er nysgjerrige på vekten - har den gått mer ned?
Vel, det har den.
For meg med lavt stoffskifte går det kanskje saktere enn for andre - men vekten viser nå minus 4,5 kg.
For Jan - minus 3,5 kg (han har ikke fullt så strikt kost som meg, men følger med stort sett. Flink!). 
Tenker du blei mer inspirert nå jeg!

Og du - selv på så strikt kost, kan jeg kose meg. Hver dag et glass med kakao og kokos- eller soyamelk som mellommåltid, og i helgen en boks eller to med cider uten sukker. Med skogsbærsmak, den er så godt. Det tipper ikke lasset, og stanser ikke den gode følelsen. Det MÅ være lov å kose seg, ellers mister man motet. Det har jeg ikke råd til, for dette er nå min forever kost, og jeg må trives med den.

Jeg er alltid åpen for innspill og forslag - alltid. Og vil du spørre meg om noe, skal jeg svare så godt jeg kan. Gøy å dele erfaringer! 

Bildet viser kyllingsalat, stekt kyllingkjøttdeig m/egg, og lavkarbo maislefse (kjøpt på Tights.no) med ost uten melk, kalkunpålegg og annet - i toastjernet. Digg in!

Kristin 

Helg igjen, og en kald en! 
Hva gjør du en fredag kveld med 15 minus ute, for å holde varmen? Det er best å være inne foran varmen fra peis og ovn synes jeg. 
Det er fyr i begge ovnene våre, og både kjeller og hus er varmt. Kos😊

For oss - som alle andre med hund - må kulda trosses, og turer gåes. På med lue og ull-under, og piggsko på beina. Da er det jammen godt med en tur ut i kulda også! 
Norsk vinter er flott altså - nå er naturen kledd opp som et eventyrlandskap i hvitt og hvitt, og mer hvitt. Elsker det!

Leiter litt etter alt som er godt og positivt i dag, da jeg kjenner motivasjonen på lavkarbo-fronten er noe lav. Gir absolutt ikke opp, men akkurat i dag savner jeg SMAK! Smak av annet enn grønnsaker, grønnsaker og atter grønnsaker🤣🤣

Tenker jeg skal lage meg en deilig smoothie med soyamelk, bringebær og blåbær jeg mmmm

Med den deilige tanken ønsker jeg dere en fin helg. Håper dere får en flott helg!

 

Kristin

 

P.S. 
Bikdet viser mat (så klart), mine nye fiiiine kjøkkenstoler fra Homeroom og en hel gårdsplass håndmåket av undertegnede😝

God søndag formiddag!

I dag hadde jeg veldig lyst til å prøve skia for første gang i år - men minus 13 la en rask demper på lysten..... 

Så i stedet fyrer jeg opp i kjelleren, og vil sette meg ved symaskinen. Bytte en glidelås på en bukse jeg har sydd, og kanskje sy en boxer til Jan. Eller to. 

Hva skal du gjøre i dag?
Håper du har funnet noe hyggelig å bruke søndagen til - om du velger kuldegrader ute, eller noe hyggelig inne i varmen. Søndag er en fin dag å gjøre hva man vil 🤭

Med fare for å høres veldig fornøyd med meg selv (er bare litt kry), vil jeg vise dere hva jeg fant på Instagram i går kveld. 
Det er så mange flinke syere der ute, og mange lager fine "hæk" av blant annet Fæbrik sine mønster, sånn som jeg gjør.
Og i går altså - var ett av mine prosjekter blant de som ble vist fram på deres Instagram-konto. Det er vel kult vel, er det ikke det da?
Jeg synes det er skikkelig stas, og deler innlegget med dere her (bilde og innlegg er gjengitt med tillatelse av modellen - og eier av jakken - min kollega Rolf-Geir Hillestad)

Lag dere en fin dag da dere - denne dagen er i dag, og kommer ikke tilbake. 

Kristin 🤩

Lørdag, sånn midt på dagen - og akkurat ferdig med deilig pleie av føttene. Herregud så deilig!! Hos Calma på gamle Union i Geithus, er det ei flink jente som heter Ingrid, og hun har nå stelt mine føtter for 2. gang. Skal aldri slutte!

Tenkte egentlig jeg bare skulle titte innom og fortelle om min første uke på lavkarbo-mat, uten melk. 
Det er uvant å spise så mye grønnsaker, og bare kjøtt. Men jeg velger grønnsaker med mye farge, og anretter maten rett på tallerken. Deilige wokede grønnsaker, og stekt kjøtt i alle varianter. Bortsett fra svinekjøtt som gir betennelser i kroppen. Og er der noe jeg nå endelig skal bli kvitt, er det vel akkurat det! 
Savner bacon - det innrømmes! 
Men har lovet meg selv å ikke ha fokus på det jeg ikke kan spise, men heller nyte det jeg faktisk kan spise. Og det er jo mye!! 
Raske karbohydrater gjør ikke noe annet enn ugang i kroppen - min OG andres - så den sukkeravhengigheten jeg har ligget under for skal neimen ikke vinne over meg. Ikke faen!

Som et lite bonus, og et plaster på såret, for det jeg ikke lenger kan spise - kan det jo være greit å ta med seg at jeg siden mandag har tatt av 3 kg. 
Sikkert mest væske og vann enda, men helt nødvendig🤩

I kveld blir det deilig ytrefilet og kyllingbiter, med bønnespirer, grønnskamps og masse frisk salat. Det er da ikke ille, er det vel?'

P.S. 
Siden Jan mer eller mindre følger min kost og det jeg lager, hr han den samme bivirkningen - han mister også kiloer!

God helg - nyt livet, spis god mat og bare vær til!!

 Kristin❤️

Nyeste kommentarer

29.09 | 12:31

Mannen min <3

...
29.09 | 12:12

Min vakre kvinne <3

...
01.01 | 19:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

...
31.12 | 15:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌

...