Reisebrev

22. juli 2012 Norge-Sverige-Danmark

Huspasserne er på plass - det er tid for ferie. Bilferie i EuropaKul

Når vi først er på ferie, så er vi virkelig på ferie. Fra vi reiste hjemmefra kl 0900 i dag tidlig til vi "landet" i Odense, Danmark kl 1800 i kveld, har vi kjørt 785 km. Ikke værst for to stykker som for få år siden lovte hverandre å aldri reise på bilferie igjen. Da hadde vi kjørt Modum-Kristiansand-Stavanger-Modum.......!
Man skal aldri si aldri.

Jan har kjørtLille Blå gjennom Sverige og Danmark med en gjennomsnittsfart på over 100 km/t. Gode lille bilen minHjerteden maler og purrer, og ruller videre med de små hjulene sine ( jeg mener at det er litt synd på han, men Jan sier som alltid "det går bra, såpass må han tåle).

Er vel ikke så mye å melde i dag - bortsett fra at det igjen er litt spennende å bare kjøre etter gps - man kan havne på de merkeligste steder, avhengig av om man har forjustert den til "kjappest" eller "kortest" vei. Lurte litt en stund når den ville ha oss ut av E6 i Sverige, og over på, ja hva var det - gamle E6?
Pytt pytt - fartsgrensen var 90, det var lite trafikk og vi gjorde som damen i maskinen ville (men hun er ganske grei - vi var snart tilbake i trafikken og fartsgrense 110)

Overraskelse nr 2 kom når vi skjønte vi ble ledet inn på fergeleie Helsingborg-Helsingør. Vi trodde egentlig noe av poenget med biltur var å kjøre bil - da også Øresund, alle broer som måtte høre med, men damen ville noe annet.
Igjen var vi med på notene og fikk en flott 20 min tur over sundet, der havet lå badet i sol, og vi fikk tatt et par gode bilder. Så sparte vi de milene, men vi fikk fremdeles med oss den ene av broene.
Imponerende!

Og snakk om fartsgrense - den største moroa i dag, trodde jeg, var fartsgrense 110 i Sverige. Men det var jo ingenting - i Danmark var den på hele 130 (måtte ta bilde av gps for å bevise at det stemmer)! Mulig det er noen som nå skjønner at jeg ikke er vant med å kjøre bil - utenfor Modum. Ja si Buskerud da hehe.
Stakkars Lille Blå - ja, da VAR det stakkars altså - det blei noe i raskeste laget. Vi lå i jevnt 120, det fikk faktisk holdeSyk.

Etter 9 timer i bilen, med innlagt tissestopp (urgh, vegtoalett!!!!) og to kjappe pølsestopp, er vi kommet langt.
I Odense fant vi et flott spisested - The Bones - der de serverte de største tallerkenene med spareribs jeg har sett. Jan var storfornøyd og i overkant mett.
Jeg gjorde som de ande barna - spiste litt hamburger og MYE dessert!

Litt trette og ømme etter mange timer med rompa i "stolen" er vi nå klare for å strekke oss ut på senga. Sove godt og spise frokost i morgen tidlig, før vi er on our way til nye destinasjoner.

Vi renger med å komme så langt som til Belgia i morgen - dersom vi ikke finner noe gysla gøy å stoppe for underveis. Nederland er jo også verdt et stopp.......

 

Danske hilsninger fra to turister - ja, Kristoffer valgte hjemmelivet framfor dager med migrene i bilen. Ja, og konsert med ZZ Top og en Spaniatur med søsteren etterhvert frister vel også tenker jeg..... kos deg hjemme sammen med pus du!

 

Kristin og JanKul

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

:-) :-) :-) | Svar 23.07.2012 01.49

Fantastisk lesning, nyt turen i tankene er vi med dere.....hils vårt elskede Belgia. Kjør trygt, masse klemmer fra Sundmøre....

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.09 | 12:31

Mannen min <3

...
29.09 | 12:12

Min vakre kvinne <3

...
01.01 | 19:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

...
31.12 | 15:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌

...
Du liker denne siden