Reisebrev

Luxemburg - og tid for en oppsummering

Så sitter vi her i Luxemburg - en time out på puta er gjort, og vi er klare for å ta byen i øyesyn på kveldstid.

Rundt oss er vakre bygninger, skjønne grønne lunger med sirlig klipte hekker og vakker beplantning. Så langt har Luxemburg svart til forventningene, og litt til!

Vi har nå kjørt nærmere 300 mil før vi i dag "landa" her, og jeg kjenner det er på tide med en liten oppsummering av steder og opplevelser.

Sverige, Tyskland og Nederland ble forsert uten stopp. Hvis man ikke regner med mat, drikke og tisse-stopp, så blåste vi unna disse landene på 1-2-3! Med unntak av Danmark hvor vi sov første natten. Vi sov og spiste, og det var det.
Første virkelige stopp, og det jeg må si inntil nå har vært høydepunktet for meg, var Brugge i Belgia.
For et sted!
Brolagte gater så vi følte vi kunne gå hvor vi ville - den misforstålesen ble fort oppklart da bilene kjører ALLE steder, og ikke akkurat sakte heller!
Grønne og akk, så vakre hager, hvor hortensia og alle mulige blomster, i alle regnbuens farger var til vakkert skue. Små trange bakhager mot kanalen som går igjennom byen, der stedets innbyggere altså hadde klart å gjøre det så fint rundt seg.
Vi opplevde vakker arkitektur, båttur på kanalen, tur med hest og kjerre og verdens beste guide, og litt shopping på Zara.
Hotellet lå sånn til, at for oss uerfarne turister tenkte det måtte være i et rolig strøk, langt fra "sentrum". Det var det ikke!
Hotellet lå glimrende til, med handlegater, markedsplass,  og diverse severdigheter helt inntil. Ikke minst hadde vi kanalen rett utenfor vinduet (utsikten har vi jo lagt ut bilde av tidligere).
Vi ble i Brugge i to døgn - skulle vel gjerne vært der lenger.
Men places to be - things to see!

Etter Brugge kom nok en lang etappe - mål; Normandie.
Normandie og et sted som heter Port De Bessin er også helt klart et sted vi kommer til å reise tilbake til.
Hotellet lå nesten rett ut i havet - som har en voldsom tidevannsforskjell (Jan har tidligere lagt ut bilder derfra, med havbunnen dekket av skjell som er overalt ved fjære).
Her var nok Jans mål for reisen - dette historiske stedet fra 6. juni 1944, der allierte soldater gikk i land for å befri Europa fra Hitlers Tyskland.
Så, mens jeg lå på Omaha Beach (der de gikk i land i `44) gikk Jan på ulike historiske steder og fikk fylt opp historiekvoten sin. Tror dette var et stort høydepunkt for han!
Omaha Beach var lang - veldig lang!
Vi ankom stranda som noen av de første på formiddagen, ivrige som vi var. Jeg, etter å endelig slikke sol, og Jan ivrig på å gå i historiske fotspor. Det berømte lavvannet gav stranden et noe spesielt "utseende" da vi kunne gå sikkert 100 meter eller mer utover. Her var det bare å sparke av seg skoa og hoppe rundt ( jeg og de andre barna......som kom etterhvert......)
Uvant med strandlivet som jeg er, var dette også en høydare.
Innen Jan kom tilbake fra sin historiske runde, som jeg er sikker på at han deler med interesserte i et eget innlegg) dekket Atlanteren igjen de store områdene med sand. Nå var det en strand som alle andre strender, bare veldig laaaaang.
Hele tiden var det store bølger, og vi storkosa oss i havet. Det er digg å bade i saltvann, og slåss litt med bølgene!
En vellykket dag - jeg stort sett brun og fin. Røde skinker....... rart med det der, er alltid ett sted man glemmer å smøre seg!

Etter to døgn i Normandie - et sted vi vurderer å leie hus neste sommer - setter vi kursen sakte men sikkert nordover igjen. Denne gangen landet vi igjen i Belgia - nå Brussel.
Hmmm, hva skal vi si om Brussel?
Tror vi nøyer oss med å si at vi var dårlig forberedt, vi kunne for lite og opplevelsen var deretter.
Vi fikk da med oss en spektakulær plass; Grand Place. En markedspalss med de vakreste bygninger, med de flotteste utskjæringer med tilhørende statuer. Og gullbelagte etasjer. Der var utrolig flott - og tok helt pusten fra oss da vi absolutt ikke var forberedt på den da vi gikk dit. Vel verdt besøket!

Been there, done that........ja, det får være bra!
Nei, en ting til skal sies; veiene og framkommeligheten, kjøremønster og kaos. Det er vanskelig å kjøre i Brussel!

Forsiktig snirkler vi oss hjemover - men først en avstikker til Luxemburg altså. Nå er det kvelden, jeg har for en gangs skyld flytta inn i noe mer "aftensantrekk" og er klar for god mat og et godt glass rødvin.
Det var godt å få skrevet ned noe nå - kløen har ligget på lur i noen dager.


Kort oppsummert;
- en superduper ferie full av opplevelser hittil
- greie hotell og hotellrom hittil, alle bestilt via booking.com ( en genial tjeneste)
- dårlig nettilgang hittil
- harde senger. Virkelig harde senger hittil
- rare puter, høye og harde inntil i dag. Deilige puter. mmmmm søvn zzzzzzzz
- Frankrike er ikke alltid lett for oss som kun snakker engelsk, de er ikke veldig villige til å hjelpe med språkmisforståelser bestandig. Men jeg er gjest - inntil neste gang skal jeg øve inn noen kjekke gloser
- Belgia er veldig bra på alt, også språk. Her snakker alle både fransk og engelsk og alle er blide!

Vi har tatt mye bilder - skal bli artig å sette sammen en kolasj eller toVill

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.09 | 12:31

Mannen min <3

...
29.09 | 12:12

Min vakre kvinne <3

...
01.01 | 19:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

...
31.12 | 15:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌

...
Du liker denne siden