Europa 2015

Med bil i Europa. Med Volvo C30 i Europa.

Igjen har vi satt oss i bilen, Jan og undertegnede, og kjørt nedover i Europa. Igjen med Frankrike og Utah Beah som hovedmål. 
Vi liker å reise på tur på denne måten. Volvo`n sparka unna 50-60 mil om dagen. På det meste kjørte vi 95 mil på en dag, og det gikk som en lek. 

Men når det er sagt - vi er bare to voksne, og vi trives svært godt i hverandres selskap. Det er en forutsetning for å ha denne type ferie tror jeg. 
Er du dritlei partneren din, og kunne tenke deg en ferie med litt "space", reiser du ikke på bilferie i EuropaVill
Utålmodige barn i baksetet er heller ikke å anbefale, da det fort går noen timer i forholdsvis høy fart, på svært kjedelige motorveier. 
Ok, når jeg nå får tenkt meg litt om - dette er sikkert en ferie som passer best for to tilårskomne bleike nordmenn, som har en viss utferdstrang og et stort ønske om frihet i egen bil. 

Med hurtigbåt til Danmark, og en grei overnatting i Tyskland, var første mål Brugge
Vi elsker denne gamle vakre byen, med sine kanaler og brosteinlagte gater. 
Gode shoppingmuligheter for de som liker det, og masse kultur, kirker og flotte bygninger. 
Vi bodde i en båt som lå til kai i en av kanalene, og det var et artig sted å bo!
Litt langt fra sentrum, men i deilig sommervarme var det ingen sak å gå de 20 minuttene. 
Har dere en weekend eller en kort uke dere ikke veit hva dere skal fylle den med - reis til Brugge og kos dere. Det vil være verdt hver eneste krone og hvert eneste minutt!

Neste stopp St. Marcouf og Utah Beach. 
Et flott hus klæss midt på stranda, og det er vanskelig å beskrive med ord hva vi synes om dette stedet. 
Med Europas største tidevannsforskjell gjør det stedet så flott. Naturen rett inn i stua - vannet som bruser mot stranda er den beste sovemedisin som finnes. 
En hel uke med bare late dager. Den kvinnelige delen av partnerskapet var oppe kl 0700 hver morgen, og etter en lang tur på stranda (som er laaaaang) kom hun aldri særlig mye lenger enn til bikini på kroppen. Bagen var stapp full av klær, men svært lite ble tatt i bruk. 
Jan var heller ikke veldig mye på farta i år - slappet av ved huset, og var bare et par turer rundt og så på minner fra 2. verdenskrig, og D-Dagen. Men han lærer noe nytt hver gang.
Det var - som alltid - vemodig å ta farvel. 
Vi kommer nok tilbake.

To raske dager i bil, og siste stopp var Hirtshals. 
Og dere - for et sted! 
Så nære, og for undertegnede så ukjent. 
Jan guidet oss en tur rundt, og det er virkelig flott der. Lange hvite sandstrender, og masse feriemuligheter. 
Kjekt altså - rett av båten fra Norge, så står man midt i det ferieparadiset. 
Men vi reiste altså fra Hirtshals, hjem til Norge.  

Og som alltid - borte bra, hjemme best!


Må jo vise at vi også hadde fint vær - i og med det er mange bilder MED klærne på, er det riktig å vise at vi har vært i badetøy og bikini også. Late dager på stranden med øl og vin.....He he, det gikk noen flasker med Edelweiss på stranda ja ;O)) Ekstremt lavvann - laaangt der inne ser dere huset vi bodde i, som vi gjerne besøker igjen.
Jan Jan Jan - Jan på terrassen i huset "vårt", Jan på stranda, Jan i Brugge og Port en Bessin - og Jan på stranda i Hirtshals. Et sted som overrasket veldig positivt - det er jo et flott sted!
Vi spiste god mat, deilig dessert og drakk masse hveteøl på vår tur i Europa. Man må til Tyskland for å få den beste, men det funker i Belgia også. Jan koser seg meg en Kwak på torvet i vakre Brugge i deilig sommervarme seint på kvelden. Ahhh livet er godt!
Kjærestepar på tur - som vi har kosa oss! Her er bilder fra ulike steder - den flotte stranda i Hirtshals, Utah Beach, kanalen i Brugge. Det nederste bildet til høyre er fra katedralen i Brygge, med Maria-statuen som er laget av Michelangelo, den eneste utenfor Italia.

Nyeste kommentarer

29.09 | 12:31

Mannen min <3

...
29.09 | 12:12

Min vakre kvinne <3

...
01.01 | 19:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

...
31.12 | 15:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌

...